meego's FotoPage - bila sedetik masa terhenti...

By: meego ism photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 13-May-2008 09:33 Email | Share | | Bookmark
Desaru Steps!






Gambar time kat desaru hari tu... just gambar besar sket baru nampak clear..
Jom geng kite ke sana!


Wednesday, 7-May-2008 01:05 Email | Share | | Bookmark
Andai Penantian Satu Penyiksaan!



Kalau penantian itu satu penyiksaan. AKU lah yang selalu menjadi mangsa penyiksaan KTM KOMUTER (takde selindung-selindung… straight to the point!) Bahkan ramai lagi yang menjadi mangsa makhluk kuning biru yang tak berperasaan ini. Arghh tension! Ungkapan yang tidak dilupakan (disertakan dengan sumpah seranah yang penuh kesopanan..hahaha! Kalo berbakul2 kutukan itu dapat dilihat secara fizikal mungkin semua orang tak cukup tangan bawak balik bakul2 tu! Ahaks!). Memang sekali dua delay boleh diterima. Tapi kalau dah tiap-tiap minggu ade delay sape boleh tahan beb!

Pengangkutan awam ini yang menjadi perantara warga kota yang kononnya tak mahu tension disebabkan oleh traffic jams! Penghubung warga kota yang tinggal di Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Mereka ini tiada pilihan lain, melainkan terpaksa berhadapan dengan situasi ini. Perjalanan komuter Seremban-KL-Rawang (dah sampai ke Kuala Kubu Bahru pun) sentiasa mempunyai masalah! Delay, masalah teknikal, lambat tiba dan macam-macam lagi reason yang di announce oleh pakcik dejay yang bertugas! Hahaha. Time peak hours lagi parah, rase macam naik tin sardin yang bergerak! Memang korang takkan leh gerak! Hahaha! Dengan bau yang macam2 dan berhimpit2 terutama bila sampai KL Sentral and Mid Valley! Dua destinasi ni korang mesti bersiap sedia mental dan fizikal! Dari segi mental korang kene ready dengan aroma terapi yang begitu menusuk kalbu! Dari segi fizikal pulak korang kene ready untuk dirempuh atau merempuh untuk keluar atau untuk masuk ke dalam komuter ini!

Time sesak cam sardin ni la, handset aku telah di copet oleh pencopet yang mencopet dengan ‘copek’nye! Dengan cepat la…waaaa

Bagi aku, kalau time aku naik komuter ini, aku tak in rush, still can accept! Sebab aku suke tengok gelagat manusia yang kadang2 pelik bin ajaib di kota metropolitan ini. Macam-macam ragam manusia yang boleh aku perhatikan. Dan macam-macam kisah yang aku dapat kongsikan untuk dijadikan pengajaran.

Tapi pengajaran yang tak aku lupakan, aku hampir terlepas moment utk shoot disebabkan oleh train yang delay je! Memang aku tak caye dah ngan jadual KTM Komuter yang tak menepati janji tuh! Pthui!

Teringat aku time pembentangan RMK9 dulu, salah satunya untuk improve pengangkutan awam. RMK9 dah masuk separuh penggal dah! Tapi tak nampak ape2 improvement pun. Tu belom lagi kite tengok dari segi perkhidmatan bas yang ketika ini sungguh mengerikan. Ada saja yang kemalangan! Masa hari terbuka Kementerian Pengangkutan yang lepas, sorang akak tu lepas geram kat TV3 sebab orang atasan KTM tak turun pun, just send org bawahan je utk mendengar masalah pengguna! Huhuhu! Marah betul akak tu! Mane tak marah, die pun salah orang mangsa siksaan kejam!

So… life must go on! Sabar jela! Kalau boring tu isikan mase dengan bace buku ke, berzikir ke! Hehehe! Dari bawak balik berbakul2 kutukan baik bawak balik berbakul2 pahala yang berlipat ganda! Betul tak?! Kita perlu ada nilai tambah (added value) dalam diri kita! Camne nak ada nilai tambah dalam diri adalah melalui membace la…

Anyway masing2 perlu memainkan peranan masing-masing. Setiap manusia kat dunia ni ade peranan masing-masing yang perlu dilaksanakan! Tidak Allah jadikan makhluk di dunia ini untuk bermain-main dan sia-sia! Ada peranan masing-masing yang perlu dilaksanakan! Pegawai KTM laksanakan tanggungjawab mereka. Aku laksanakan tanggungjawab aku dalam bidang aku! Dan kita semua melaksanakan tanggungjawab dalam bidang masing2. Andainya kita semua laksanakan tugas dan tanggungjawab kita sebaiknya, pasti semuanya akan aman sejahtera! Tak gitu?!

Quote:
Panjang leteran aku kali ni! hahaha!


Quote:
masliza : gud luck 4 yur bisnes!
afai : luahan perasaan la! bukan mengomel nenek pedat!
kak u : Sib baek kak u tak tido kat stesen bas tu sambil memeluk tiang bas stand dan mengingau2! Wakaka
azrul : nak join! time tu tak gi mane!
kak su: mula2 saye tengok mamat tu dah nak tukau hijau dah! sib baek komuter sampai... kalo tidak incredible hulk dah cabutkan tiang die sandar tuh!



Sunday, 4-May-2008 10:24 Email | Share | | Bookmark
Syu & Sham

Selamat pengantin Baru buat pasangan mempelai ini Syuhairah & Shamsudin. Moga mereka berdua akan berkekalan hingga ke anak cucu cicit . Pasangan ini telah disatukan pada 12 April 2008 di Serdang, Selangor DE. Terima kasih kepada mereka berdua kerana memberikan kerjasama! Posing jangan tak posing!






Quote:
"Maha suci Tuhan yang telah menciptakan pasangan-pasangan semuanya, baik apa yang ditumbuhkan oleh bumi dan dari diri mereka mahupun dari apa yang tidak mereka ketahui - Yasin: 36"


Monday, 28-Apr-2008 09:00 Email | Share | | Bookmark
The mystery of 13 Floor



wakaka... no 13... selalu org kaitkan dengan sesuatu yang haunted! Betul ke?! Or just skeptikel je?.. Ntah la... aku tak tau betul ke tak? Ape kaitan nombor ngan mistik2 ni... Yang jadi mangsa bangunan2 tinggi dah takde tingkat 13... Salah satunye kat ofis aku la! Ofis korang camne pulak?! Aku pernah dengar sorang makcik kat ofis aku ni ... die taknak no punchkad die no 13... huh... Pecaye sangat ngan bende2 camni... Nanti korang naik lift tengok2 sket ... takut2 tetibe je korang sampai tingkat 13


Quote:
abah along : betol tu abah along, kepercayaan yang tak leh diikut! hehehe
sofu : tq sofu, pas ni leh ajak member ke sana!
yol : my great smartian! proud to be SMARTian! tak sangka terjumpe senior aku kat cini!... memang kecik dunia ni bro! patut pun bisnes bro yang lagi satu tu lame tak hapdate fotopagesnya... rupa2nye tukar ke bidang foto pulak... ! cayalah! bile nak menembak skali ni! tak sabar nak menuntut nih!
pemancing ikan : tau tak pe!
zai : baik2 zai! sampy tingkat 3 bace doa banyak2! wakakak
lothrienne : ni sape lak ni?! emel jkr lak tu....! heheh




Wednesday, 16-Apr-2008 01:40 Email | Share | | Bookmark
smoke trail

Gambar ni dah lama aku simpan dalam stock simpanan aku! Try test buat smoke trail yang aku blajar dari DCM magazine (kalo tak silap aku bulan january punya edition ). Setelah bersusah payah buat studio kat umah... akhirnye ini le hasilnye... walaupun ade noise... blasah je la...

Resepi untuk wat smoke trail ni...
1 helai kain hitam (utk wat background)
1 kayu gaharu aka colok utk sumber asap! (dalam kes ni aku gune ubat nyamuk je! hahaha)
1 botol (utk letak ubat nyamuk tu le...)
1 tripod!
1 speed light
1 camera la... (secanggih mane hp camera ko tu...simpan je la.. hahaha )
1 lighter (berhati2 sket... kang terbakar ubah sape nak jawab! )

so... bile dh ade barang2 ni, boleh le nak try. Kalo sape tengok keadaan sebenar studio rekaan terkini ni cam tongkang pecah je... blasah je... asalkan boleh wat experimen! hahaha


Quote:

zilzal : tak comey ler...
hadie : noise sebab naikkan contrass....
matley : ye ke?
Taufidris : tq
mun : moga sihat slalu!
anden : bro lagi power!
lamka : lot more to improve!


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net