meego's FotoPage - bila sedetik masa terhenti...

By: meego ism photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 4-May-2009 00:36 Email | Share | | Bookmark
Meego@site : Projek Naiktaraf Kampung Relong-Gua Musang

Bulan 4 merupakan bulan yang bz bg aku. Hampir every week aku kene outstation. Penat la gak! Bile dah
penat malas la nak wat editing or ape yang berkaitan ngan foto nih. Tu la pasal lame tak up date!
6-8/4 : Baling, Kedah; 12-16/4 : Batu Feringhi, Penang; 18-20/4 : Ampang Pecah, Hulu Selangor and last
22-23/4 : Putrajaya! . Bila dah berkesempatan baru la jengah2! Entry kali ni time aku ngan bos aku
ke site kat FT008 dari Kg Relong, Kuala Lipis ke Gua Musang, Kelantan.



Map jalan dua negeri ni kene bawak. Sesat kang sape nak jawab!

Sampai kat site ofis kitorang diberi briefing sket. Ekceli jalan ni nak di besarkan. Masa aku lalu jalan di
tak banyak kete pun. Tapi diorang kate time musim perayaan jalan ni sesak tahap gaban! Sebab ramai
oghe klate ikut jalan ni nak balik kampung. Projek ni ade beberapa fasa. Bile construction sume fasa dah
siap InsyaAllah, jalan ke Kelantan akan lancar la kot. But for the time being harap bersabar je
la "PEMBINAAN SEDANG DIJALANKAN UNTUK KEMUDAHAN ANDA DIMASA DEPAN"






On da way balik ikut jalan Simpang Pulai - Lojing - Gua Musang, Jumpa satu kawasan tanah runtuh.
Skala besar. Wow! Stop by jap! But dont worry, ade jalan alternative. Cerun sedang diperbaiki!





Kerja2 soil nailing sedang dijalankan!



Shoot by meego
Currently listening Lolli Lolli


Tuesday, 14-Apr-2009 14:18 Email | Share | | Bookmark
Hot Air Baloon.... Its hot beb!

Gambar ni dah lame dah... dah bekarat dah aku punye fp tak upload. So aku merajinkan diri sendiri la
nak mengupload! Event ni 22 hb Mac lepas. Kebetulan je datang pun. On da way balik ke KL. Saje
nak lalu Putrajaya. Terpandangkan banner event ni ...terus aku singgah. Member2 aku pun tak calling2...
hmm... takpe... lone ranger lagik! No hal... yang penting heppi!



i believe i can fly...i believe i can touch the sky...









currently listening i'll be missing u


Sunday, 22-Mar-2009 06:06 Email | Share | | Bookmark
Hanif & Nadiah @ Kg Kuala Linggi

So akhirnya majlis umah anep kat melaka dah selesai. Kitorang dari kl 2 kete. Dari johor pun turun gak!
Cume geng umah sewa tak cukup corum. Masing2 dah ade commitment. Sorang kat sabah - jauh. Ade
gak yang keje hari sabtu. Ade yang ade personal matter. Tu yang tak dapat datang. Kitorang sampai pun
dah kol 1.30. Ade gak yang sesat jalan. Hmm.. apepun sume happy. Majlis berjalan lancar. Kitorang pun
lps gi majlis ni, gi lepak kat PD. Kol 7 baru balik.! Heheh



mule2 amek gambar kat pelamin anep...


tengah2 kitorang shoot ramai2 die nak join gak... hehe

slalu aku suh orang wat free style... skang aku sendiri yang berpeluang wat free style!
Ok geng ... Ready! 1... 2... 3... horreeeyyy!




Sekali lagi...
Selamat Pengantin Baru Hanif & Nadiah!

From
meegoism n frenz

currently still listening Sujud Mawi feat KRU


Wednesday, 18-Mar-2009 15:41 Email | Share | | Bookmark
Wei... Anep dah kawen..!

Wahai kengkawan UTM sume! Mr anep dah kawen... One shoot tuh! Actualy kali ni aku bukan OP pun.
Tapi member punye pasal, anep beria suh aku gi majlis nikah die kat ampang... hohooh! Ok la... lagi
pun pagi sabtu tu (14 Mac 09) memang tengah free pun. Aku pun merajinkan diri kesana. Kiranya aku
sebagai photog dari pihak pengantin lelaki la. Sampai kat sana aku nampak sorang photog dah
bersedia. Sorang lagi cameraman. Pengantin dah request, aku pun ambik port best. Ready for shoot!
Korang tengok la... cam tak caye je... Korang pun kenalkan anep cam ne... tapi hari tu die cool jek...!
Dan aku yakin die dah practice berulang kali dah! Heheheh teringat lak anep bile dah nak exam mase kat
utm dulu! Akhirnya dengan sekali lafaz 14 Mac 09, lebeh kurang kol 11.30am, die dah bergelar
seorang suami! Woit geng! Pakat turun ramai-ramai 21 Mac ni kat Kuala Linggi! Mari kita gegarkan...!




Cool tuh!


Salam pertama seorang isteri...



Posing sket...



Selamat Pengantin Baru Hanif & Nadiah!
Moga berkekalan hingga ke akhir hayat...

shoot by meego
Currently listening Sujud - Mawi feat KRU


Sunday, 15-Mar-2009 16:30 Email | Share | | Bookmark
Cameron 2 : Out of box!

Sape nih... aku pun tak kenal...
3 model terkini... sis aza, bo hafiz n bro morni
couple of the year... tengah pregnen tuh... sis ros with hubby
View all 6 photos...
Tujuan ke Cameron Highlands hari tu sebenarnya sesi pecah kepala (brain storming la...)untuk
Laporan Tahunan 2008 untuk ofis aku! Memang... kitorang target report kali ni... akan keluar dari
kepompong yang begitu klise.. perubahan yang lain dari tahun-tahun sebelumnya. Keluar dari
gambaran 'majalah sekolah' yang sepatutnya dah lama ditinggalkan. Harap hasilnya lebih 'hangat dari
biasa'! Dari anual report yang aku lihat dari cawangan-cawangan lain, cuma cawangan arkitek yang
aku nampak kelainannya. Orang kata "Arkitek punya vision lain"...huh.. Pada aku "selagi kita melihat
menggunakan mata, itu bukan alasan untuk kita tidak berfikir di luar kotak!" Dan dua2 hemisfera otak
kita harus dilatih! Entry kali ni, sebenarnye antara gambar yang sempat shoot mase kat sana,
mostly gambar kat bawah gambar mase dah nak balik...



Mula gerak kol 11.30am. Konvoi 3 kereta. Yang lain gerak asing2...


Stay kat Hotel Equatorial CH.. Yea.. dah tiba...

yang lain2 ni banyak gambar mase dah nak balik... gi borong ape yang patut...!



strawbery jangan lupe... wajib beli!




bunga-bungaan n cactus fresh kat sini! Gambar lain mana yang adaaku up kat atas tuh,
maleh nak upload kat depan nih... banyak sangat... Ape pun dateline untuk submit document dah
tamat... sesape yang tak hantar lagi document korang cepat2 la submit ye! Sendiri mau ingat beb!


Yang ni... sape ntah... aku pun tak kenal...

Credit to Mr hafiz sebab amek gambau nih... Dia banyak explore dslr aku time kt sini...
Weh... cepat angkat D60 tuh! Explore abis2 sebelum g honeymoon! Cayalah!




Currently listening Beautiful by Akon feat Colby O'Donis & Kardinal



[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net