meego's FotoPage - bila sedetik masa terhenti...

By: meego ism photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 1-Mar-2009 02:15 Email | Share | | Bookmark
Cameron 1 : Kenangan terindah :)

Korang pernah rasa nak balik zaman time korang kecik2 dulu tak? Zaman yang tak yah pikirkan
masalah (itu pun kalau jenis tak suka cari masalah la)... tak yah pikir nak kerja... tak yah pikir nak
cari duit... Suka hati nak wat ape pun (ada limit gak la...)


Aku? Selalu.. Especially time zaman sekolah dulu... sangat best! Baru2 ni aku ke Cameron. Cameron
Highlands la... bukan negara Cameron tuh... heheh Dekat 18 tahun aku tinggalkan Cameron. Sejak
aku pindah time tu umur aku 8 tahun, tak jejak lagi ke sini. Cuma kali ni aku berpeluang ke sini (ada
tujuan lain nanti aku citer entry yang akan datang). Kira cam miss giler la kat sini. Teringat aku time
kecik2 dulu... taman tempat kitorang adik beradik bermain... teringat jiran kak long anak pegawai
perubatan (ape citer die skang?...)... teringat aci jual kucai kat umah tepi bukit. Pastu bukit depan
umah yang kitorang terjun slide ngan kotak... teringat lagi kitorang kayuh basikal gi ngaji kat masjid
tanah rata ... ustaz yusof rose yang sangat garang time tu (rotan mesti ade!) ...dan macam2 lagi... .
Aku bernostalgik time aku gi kesana baru2 nih. Mana taknya... tempat jatuh lagikan di
kenang...hehehe




Aku rasa lain je... dulu rasa padang depan umah aku luas giler. Jalan nak naik keumah pun luas giler
gak. Rupe2nye time tu aku je yang rase luas, kecik je sebenarnya. Sampai depan umah lame tuh...
excited tak terkata... here i come!





Banyak dah berbeza. Dulu depan umah ade pokok ru. Tapi skang dah tinggal tunggul pokok bunga
kertas. Dulu depan umah just batu kerikil je. Skang dah bertar. Dulu batas mak aku tanam bunga
depan umah biase je, skang dah ade proper area. Dulu kat taman depan umah tu rasenya takde tiang
lampu.. skang dah ade la pulak!



Jalan belakang umah. Teringat time kecik2 dulu.. tanam strawbery. Bile strawberi dah merah kami
makan ngan adik beradik. Time tu kami berempat je. Skang batas tempat tanam dah takde!
Kucing2 ni lak yang ade lepak kat situ!



Aku jalan lagi. Gi sekolah lama. SK Convent Cameron Highlands. Convent kat sini for boy and girl.
Tak macam kat tempat lain, Convent biasa for girl je! Yang aku tak lupe dulu mase aku kat sekolah..
nama kelas di ambil sempena nama sayuran. darjah satu aku kelas 1 Tomato .. lawak2! Darjah 2
aku kelas 2 Kobis! memang lawak le! Heheh Dulu ade 3 kelas je. Lagi satu kelas - kelas
Terung ! Mesti korang tengah ketawa dengar nama kelas aku kan?! Sib baik die tak bagi nama sayur-
sayur yang pelik! Tapi aku rasa skang ni dah name lain kot... nama2 permata (Berlian, Delima, Intan dll)
Kalo aku guru besar skolah tu aku bagi nama pelik biar susah berbelit lidah diorang nak sebut.. nama
saintifik ke...heheh



Biase la dah name sekolah convent, building ni ade la kat tepi sekolah tu. Dulu tadika 5 tahun kat Taman
Sedia. Pastu bile 6 tahun masuk kindergarden kat sini lak!



Jalan lagi area Tanah Rata. Nampak building post office. Still lagi building yang sama.


Kete kuning ni... takde kaitan pun ngan kenangan aku! heheh

Entry akan datang pun pasal Cameron gak!
Member yang gi skali, korang amek gambar kat sini jela...k!



Currently listening Kenangan Terindah, Samsoms



Friday, 20-Feb-2009 07:18 Email | Share | | Bookmark
Alan & Tini @ Muar : 31 Januari 2009

Thanks to Cikgu Safiah sebab pilih aku untuk merakamkan majlis perkahwinan anaknya! First time aku
shoot wedding navy! Best!




Jodoh pertemuan... Tuhan yang menentukan.. Kedua-dua mempelai ni navy. Sorang kat johor n
sorang lagi kat sarawak (kalo tak silap aku la... )







Selamat Pengantin Baru kepada ALAN & TINI...
Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat


Currently listening Tanpa


Friday, 13-Feb-2009 07:03 Email | Share | | Bookmark
Gerak Usahawan Nasional 2008

Minggu lepas, aku lepak kat umah. 2-3 hari sebelum tu aku dah dengar promotion tentang event nih!
GERAK USAHAWAN NASIONAL 2009 (GUN09). Tahun lepas aku ade gi gak! Aku rase tahun lepas lagi
best dari tahun ni. Tahun lepas siap dengar talk dari Irfan Khairi Dengan harapan motivation aku untuk wat
bisnes internet ke tahap yang superb! Ye la... sekali sekala motivation kite drop down kene la recharge
semula Penat ngadap laptop... mate pun dah berpinau.. aku pun meringankan kaki ke sana!




Jumpa booth cyclops! Sempat aku try jadi cylops jap... pastu aku shoot la org yang nak jadi cyclop gak!
Tak habis explore... jalan lagi...



Jumpe booth demo jahit logo kat baju... menarik...



Jalan lagi....! Hahaha



Booth ni paling lame aku lepak sini... yang lain aku tak la concentrate sangat... sampai kat booth ni
macam2 aku tanya. Penat brother kat booth tu pertanyaan aku!



Jumpe booth ni pulak... usha baju batik.. cam ade yang menarik je... angkat satu kaler tercois!


Bile dah rase penat kaki... aku pun bla la... huhuuh walaupun aku rase tahun ni punye GUN09 tak la
sebest tahun lepas. At least ada sesuatu yang menarik untuk aku fikirkan... Pelaburan Emas!!!



Currently listening Selamat Ulang Tahun Sayang (layan je la... hahahah)


Monday, 2-Feb-2009 07:03 Email | Share | | Bookmark
Syahrul & Fathiyah @ Setapak

Syahrulnizam & Fathiyah. Syah dah kawen! Majlis resepsi pada 25 Januari 2009 lepas! Member seUTM.
Sekuliah. Salah sorang group Melawis! Member aku ni keje kat CIDB. Dah lama dah. Hmm.. bertemu
jodoh ngan junior kat UTM gak! Group kitorang dah kurang sorang ahlinye! hehehe!






Yang ni parents pengantin sedang melayan tetamu. Begitu ramah!


Dari kiri Farid Wardi, Syarwe, Edir, Mamat & Meego (sedang pegang camera... hahaha)
Turut hadir antara yang aku kenal - Zek n family, Jek n wife, Iqbal n wife dan beberapa bebudak SAW
yang aku tak kenal sangat...(maklumla.. aku ni low profile...hehehe ). Aku cuba nak berkaroke
tapi dengan pantas dihalang oleh edir ... "Jangan ko berani nyanyi lagu irwansyah yang baru tu kat
majlis kawen org!" warning edir kepada aku...ngeh3x



Edir cuba nak mengusya anak zek n eka... namun dengan pantas di halang oleh eka dengan ayat
yang berbisa..."Budak tu tak cukup umur lagi!"



Sama cantik, sama padan. Moga jodoh berpanjangan!
"SELAMAT PENGANTIN BARU SYAH!"




currently listening Disampingmu - the divine master



Wednesday, 14-Jan-2009 01:18 Email | Share | | Bookmark
Najib & Ira @ Raub

Kali ni entry najib & ira @ raub! Sekali lagi terima kasih daun keladi kat pengantin n family sekali
sebab memberikan kerjasama yang infinity best! Siap tapau lagi tuh!










-----------------------------------------------
sedang sedey gile! Sedara aku kat palestin kene bom!

currently listening Untukmu Palestin


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net