meego's FotoPage - bila sedetik masa terhenti...

By: meego ism photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 16-Oct-2008 23:00 Email | Share | | Bookmark
Shereezal & Syikin : 2 Syawal 1429, Kampung Degung, Perak

Salam semua! 2 Syawal... Selamat Hari Raya lagi... sedara aku bernikah kat kampung Degung Perak. Bukan OP pun, tapi nak amek jugak. Ekceli, pengantin ni anak kepada sepupu ayah aku. So aku ngan pengantin 2 pupu la kan?!


Khuyuk dengar khutbah!


Ape yang lucu tuh?



Yang ni sepupu ayah aku aka ibu pengantin berdebar jugak tu!


Tiba saat yang ditunggu! Dub dab! Dub Dab!


One shot dah lepas! Lega...


Lafaz Taklik...


Yea... Dapat lesen!



Bersama bonda tercinta..


So aku ucapkan selamat PENGANTIN BARU! moga berkekalan ke akhir waktu!


Sunday, 12-Oct-2008 02:51 Email | Share | | Bookmark
Korang pose tak?!

Entry kali ni event bulan pose hari tu. Geng member kat utm dulu gather berbuka skali. Event tahun lepas kat 'Kapal Karam' kampung baru! Tahun ni pulak kat Kelab PTD aka tugu negara cafe . Tahun lepas lagi ramai yang datang. Kali ni kurang sket... tak tau la.. masing masing ade komitmen. Yang datang sume yang masih 'bachelor' status! Thanks to yang hadir Mr Edir, Mr Mamat, En. Shahrulnizam and En Fairus aka Man! Yang tak hadir bersebab En Ayoy (UTM)-ade hal lain, Mr Zamry - buke ngan mertua! , en Hadi - ?!!. Pastu gi solat kat masjid Bukit Aman!



Ade jugak kuar buke ngan geng foto kat bangsar... tapi apekan daya... aku tak bawak camera ma!


Saturday, 4-Oct-2008 23:55 Email | Share | | Bookmark
meego @ raya I!

Selamat Hari Raya...Of course entry kali ni tentang raya! Kali ni raya kat perak. Balik kampung... Tahun lepas raye kat KLIA je! Raya pertama kali ni kami sekeluarga tidak dapat kumpul skali. Abang aku n kakak ipar keje di hari raya... nak wat cam ne! Hari raya ke 4 baru dapar gather skali. Tu pun kat Sepang je bukan kat kampung. Mesti korang banyak xtvt time raye nikan...

On da way baik kampung singgah pasar dulu...


Beli daging fresh dulu...


ke'fresh'an daging ni terbukti.. tengok kepala lembu masih ade atas meje...


hmm...daun ketupat pun ade di jual... nak beli ke tak nih?!


bagi sape yang tak wat lemang... tak yah susah2.. sume ade di jual...just tunjuk2 pastu bayar je la..


"Penat aku menunggu bawah bawah meja daging ni... huloq-huloq la seketul dua!" - muka penuh kealiman....keh keh keh


"Makcik nak beli telur... tapi dah abis... uwaaaa!"


"Rilek le makcik.. satu lori telur dah sampai! Dey, kasi turun ini telur!"


Pagi 30 ramadhan - hari memasak! Lemang, rendang dll. Pagi tu, kopek kelapa dulu... pastu mesin... dapatkan santan!


tak cukup 2 bijik dapur gas... dapur kayu pun on jugak!


Lemang kali ni mak long yang ajarkan cara membuatnya. Tahun2 lepas arwah opah aku yang wat... Mase tu takde sape nak belajar... skang ni bile die dah tak de baru nak belajar... secara tak langsung aku pun belajar skali cara2 nak wat lemang...


Kuih tart jangan dilupakan...


Penat sey! Break sekejap... tengok citer kat tv3- Lillah.. tu muka Rushdi Ramli kat tv tu!


Sunday, 28-Sep-2008 07:22 Email | Share | | Bookmark
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Selamat Hari Raya Aldilfitri kepada semua yang kenal aku...Maaf zahir batin. Halal yang termakan, terminum atau yang sengaja, terumpat ke, kutuk ke, keji ke... Sorry banyak2 ...

Untuk Hari Raya pertama aku ucapkan...


Untuk Hari Raya ke-2 aku ucapkan...


Untuk Hari Raya ke-3 aku ucapkan...


Untuk Hari Raya ke-4 aku ucapkan...


Untuk Hari Raya ke-5 aku ucapkan...


Untuk Hari Raya ke-6 aku ucapkan...


Untuk Hari Raya ke-7 aku ucapkan...

KEJE WEI! SAMBUNG KEJE!


Tuesday, 16-Sep-2008 14:11 Email | Share | | Bookmark
Tengku Aiza & Izrie : Kuantan

Majlis Tengku Aiza n Izrie @ Kuantan... Moga ikatan ini akan kekal hingga ke akhir hayat...









Job by azrulsham thePHOTOGRAPHER
OP by Zali
2nd by meego


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net